Компанія з корпорації "Укрбуд" не хоче платити штраф і лякає банкрутством

П'ятниця, 26 квітня 2019, 14:59

В "Північно-українському будівельному альянсі" кажуть, що через дії керівництва Антимонопольного комітету компанія може оголосити себе банкрутом.

Про це йдеться у прес-релізі, переданому Економічній правді представниками компанії "Укрбуд".

У релізі сказано, що сума штрафу, який можуть накласти на "Північно-український будівельний альянс", може сягнути 160 млн грн.

"Переслідування компанії відбувається з відома або за ініціативи голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва. Будівельники вважають, що посадовець не може не знати про ті катастрофічні наслідки для Києва, якими обернеться накладення штрафу на будівельну компанію", - заявили в компанії.

Реклама:

У прес-релізі нагадується, що "Північно-український будівельний альянс" є генпідрядником у низці інфраструктурних проектів в Києві, зокрема у реконструкції Шулявського шляхопроводу, будівництві гімназії №59 в Києві та нового корпусу інституту серця імені Амосова.

Зазначимо, що головний редактор видання "Наші гроші" Юрій Ніколов на своїй сторінці у Facebook написав, що "піарниця Микитася" повідомила йому, що АМКУ хоче накласти на компанію [Північно-український будівельний альянс] штраф, сума якого може досягати 250 мільйонів гривень".

В той же час, представники компанії "Укрбуд" заявили Економічній правді, що Максим Микитась нібито не має жодного стосунку ні до "Укрбуду", ні до "Північно-українського будівельного альянсу".

Нагадаємо:

Антимонопольний комітет розглянув справу про змову двох компаній, що входять в корпорацію "Укрбуд".

Матеріали розслідування змови містять ряд доказів, зокрема надання взаємної фінансової допомоги і виконання робіт для одних і тих же генпідрядників.

В травні 2018 року Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова за результатами тендеру уклав угоду з компанією "Північно-український будівельний альянс" на будівництво корпусу за 2,57 млрд грн.

Єдиним конкурентом переможця на тендері була компанія "Спецбуд-плюс".

Компанія "Північно-український будівельний альянс" наразі займається реконструкцією Шулявського шляхопроводу. Її конкурентом на тендері також була компанія "Спецбуд-плюс".

Максим Микитась – народний депутат і відомий столичний забудовник. Він є екс-керівником корпорації "Укрбуд".

У серпні 2017 року журналісти програми "Схеми" зафіксували, як Микитась разом із мером Києва Віталієм Кличко поверталися з Неаполя на чартерному літаку.

"Північноукраїнський будівельний альянс існує з 2007 року. Єдиним її власником зі статутним фондом у 46 тисяч гривень є Андрій Якусевич.

Як повідомляли ЗМІ, Якусевич був помічником-консультантом на громадських засадах Микитася, але згодом його було прибрано зі списку на сайті Верховної Ради.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: