Deutsche Bank і Commerzbank припиняють переговори про злиття

Четвер, 25 квітня 2019, 12:40
 

Найбільші банки Німеччини Deutsche Bank і Commerzbank припиняють переговори про можливе злиття.

Про це повідомляє The Financial Times.

"Після уважного аналізу стало очевидно, що злиття не відповідає інтересам акціонерів жодного з банків, а також інших зацікавлених сторін", - наголошується в прес-релізі Commerzbank.

Як зазначає видання, переговори про злиття були важкими з самого початку. Профспілки говорили про загрозу скорочення десятків тисяч робочих місць, багато політиків також висловлювалися критично щодо можливої операції.

Реклама:

Нагадуємо:

У середині березня Commerzbank і Deutsche Bank підтвердили, що почали обговорення потенційного злиття.

Обидві фінкомпанії витратили мільярди доларів на реструктуризацію, зміни в керівному складі та скорочення персоналу, але жодної з них так і не вдалося істотно поліпшити свої показники.

Злиття Deutsche Bank і Commerzbank могло привести до створення третього за величиною активів банку у Європі після британського HSBC і французького BNP Paribas — близько 1,9 трлн євро.

Після трьох років збитків, кількох спроб реструктуризації, перестановок в керівництві, зниження рейтингів і провалу американським підрозділом Deutsche Bank стрес-тестів ФРС США багато інвесторів втратили віру в найбільший банк Німеччини, акції якого впали на 43% в 2018 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: