Киянам почали відключати гарячу воду

Середа, 24 квітня 2019, 12:06
 

КП "Київтеплоенерго" 22 квітня розпочало щорічні гідравлічні випробування, під час яких тимчасово припиняється подача гарячого водопостачання.

Про це йдеться у повідомленні КП "Київтеплоенерго".

Гідравлічні випробування теплових мереж у Києві будуть проводитися з квітня по серпень, включно. Проведення гідравлічних випробувань заплановане у всіх районах столиці для того, щоб випробувати теплові мережі на міцність та знизити аварійність під час опалювального сезону.

Випробування будуть проводитися поетапно по кожній зоні всіх котелень – відповідно до затвердженого графіку.

Реклама:

Передбачено, що на окремій ділянці гідравлічні випробування триватимуть близько двох тижнів. На цей час відповідні теплові пункти будуть відключатися, а подача гарячого водопостачання тимчасово припинятиметься.

При цьому у разі виявлення великої кількості пошкоджень, одразу після випробувань теплових мереж будуть проводитися ремонтні роботи.

Станом на 22 квітня гідравлічні випробування розпочато у трьох районах Києва: Шевченківському, Деснянському та Голосіївському. У зв’язку з цим, послуги з гарячого водопостачання тимчасово припинено у 54 будівлях, з них: 48 житлових будинків, 3 дитячих садки, 2 школи та 1 відомство.

Нагадаємо:

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці цього літа не буде такого довготривалого відключення, як це було минулого року.

Влітку 2018 року жителі Києва на декілька місяців залишилися без гарячої води.

Така ситуація виникла через те, що у Києва закінчився договір з "Київенерго", і з серпня функцію теплопостачання міста перебрало на себе КП "Київтеплоенерго".

Але НАК "Нафтогаз України" відмовлявся підписувати контракт з КП "Київтеплоенерго" через невирішену ситуацію з боргами "Київенерго" за газ. Мова йшла майже про 5 мільярдів гривень (у цю суму входили борги споживачів, а також штрафи і пені, нараховані "Нафтогазом" компанії "Київенерго".

9 жовтня НАК "Нафтогаз" заявив, що підписав мирову угоду з КП "Київтеплоенерго".

11 вересня Київська міська рада прийняла рішення про прийняття КП "Київтеплоенерго" боргів компанії "Київенерго" за газ перед НАК "Нафтогаз України" за умови, якщо "Київенерго" передасть КП джерела для компенсації боргу.

У жовтні Міністерство фінансів та Державна казначейська служба перерахували 729,56 мільйона гривень додаткової субвенції для погашення різниці в тарифах з метою відновлення у Києві безперебійного постачання теплової енергії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: