Харківського конструктора оштрафували за консультації заводу в Китаї

Понеділок, 1 квітня 2019, 15:23

Комінтернівський райсуд м. Харкова наклав штраф у 3,4 тисячі гривень на колишнього заступника головного конструктора "Харківського конструкторського бюро машинобудування" за незаконне надання послуг військового призначення заводу в Китайській Народній Республіці.

Про це повідомляє проект "Марлін" із посиланням на вирок суду від 18 березня. 

Як зазначається у судових матеріалах, протягом лютого-березня 2018 року колишній конструктор Харківського бюро за одну тисячу доларів на місяць консультував працівників Машинобудівного заводу № 1 у китайському місті Бау-Тоу.

Зокрема, консультації стосувалися встановлення динамічного та протимінного захисту на легкоброньованих військових машинах, а також броньованого та активного захисту на бронетанковій військовій техніці.

Реклама:

Як зазначили в науково-дослідному інституті озброєння та військової техніки ЗСУ, такі консультації підпадають під категорію військових і регламентуються спеціальними підзаконними актами.

У суді дійшли висновку, що колишній заступник головного конструктора оборонного бюро не мав необхідних дозволів на надання подібного роду послуг, і знав про це.

Зазначається, що підозрюваний визнав свою провину та уклав угоду зі стороною обвинувачення.

Як повідомлялося раніше, поліція розслідує продаж авіаприладів із України через росіян у Білорусь на понад 80 тисяч доларів упродовж останніх двох років.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: