"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Skoda офіційно презентувала свій перший електромобіль

Четвер, 7 березня 2019, 10:50
Сайт: speedme
Сайт: speedme

Чеський автовиробник Skoda у Женевському автосалоні презентував свій перший електричний кроссовер Vision iV — електрокаром можна буде управляти зі смартфону,  а його заряду вистачить на 500 км.

Про це повідомляє автоцентр ElectroCars на своєму сайті.

Зазначається, що електрокар побудували на платформі  MEB компанії Volkswagen, яка призначена спеціально для електромобілів.

"Машина отримала плавну  лінію даху, масивний капот і фірмову решітку радіатора з кристалічною структурою. Також електрокар має світлодіодні передні фари, С-подібні задні ліхтарі і напис ŠKODA з червоною підсвіткою на кормі.  Замість дверних ручок Skoda матиме сенсори, замість зовнішніх дзеркал – камери, а керувати більшістю функцій автомобіля можна за допомогою смартфона", – повідомляється на сайті автоцентру.

Реклама:

Окрім того, у кроссовера просторий 4-місний салон, оброблений штучною замшею.  Там розробники розмістили двоспицеве кермо, цифрову панель і нову інформаційно-розважальну систему MIB 3-System. Також Vision iV має великий багажник об’ємом 550 літрів.

"Концепт обладнали системою автономного водіння 3-го рівня. Вона контролює прискорення, гальмування і обгони", – йдеться у повідомленні.

Також нову Skoda оснастили двома електродвигунами загальною потужністю 306 кінських сил. До "сотні" електромобіль розганяється за 5,9 секунди. Максимальна швидкість  – 180 км/год. На одному заряді машина може проїжджати близько 500 км, а до 80% акумулятор можна зарядити всього за 30 хвилин.

Нагадаємо:

Американська компанія Ford випустить електричну версію свого культового пікапа серії Ford F-150.

Інший американський виробник електромобілів Tesla Inc. заявив, що почне закривати свої магазини і перейде до продажу машин лише через інтернет.

Варто зазначити, що у січні попит на електромобілі в Україні виріс більш як вдвічі. Усього за перший місяць року українці поставили на облік 441 електромобіль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: