"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німецькі автовиробники інвестують 60 мільярдів євро в електромобілі

Неділя, 3 березня 2019, 12:07

Німецькі автовиробники у наступні три роки інвестують 60 млрд євро в електромобільність та дигіталізацію - споживачам обіцяють представити вибір у 100 моделей електрокарів.

Про це заявив президент Спілки автомобільної промисловості (VDA) ФРН Бернгард Маттес, передає DW з посиланням на Reuters.

Він зазначив, що із 60 млрд 40 вкладуть у розвиток електромобільності, ще 18 мільярдів - у дигіталізацію, розробку під'єднаних до інтернету та самокерованих автомобілів.

"Електромобільність в Європі набирає обертів. У іншому разі не вдасться досягнути поставлених Євросоюзом цілей щодо скорочення до 2030 року викидів вуглекислого газу.

Реклама:

З огляду на показник ВВП на душу населення, Німеччина та низка інших європейських країн повинні мати вищу частку електромобілів серед нових зареєстрованих авто. Тому необхідно активно розвивати інфраструктуру для заряджання електромобілів та стимулювати придбання елетрокарів", - додав Маттес.

За три роки німецькі автовиробники планують розширити палітру запропонованих споживачам електромобілів до близько 100 моделей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: