Мешканець Буковини майнив криптовалюту через сайти із безкоштовною літературою

Четвер, 28 березня 2019, 17:09
 
Фото cyberpolice.gov.ua

32-річний мешканець Буковини створив та адміністрував велику кількість інтернет-ресурсів, на яких розміщував скрипт для майнінгу криптовалюти.

Про це повідомляється на сайті Кіберполіції.

Зазвичай, це були сайти з безкоштовною літературою та науковими роботами. Щомісячно ці сайти відвідувало більше 1,5 мільйона користувачів.

Дії чоловіка призводили до порушення встановленого порядку маршрутизації інформації та подальшого погіршення роботи комп’ютерів відвідувачів.

Реклама:

Під час проведення обшуків у квартирі правопорушника правоохоронці вилучили та направили на експертизу його комп’ютерну техніку, банківські картки, додаткові носії інформації та чорнові записи.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України. Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення.

Нагадаємо:

Нещодавно в аеропорту Лос-Анджелеса затримали громадянина Болгарії Костянтина Ігнатова у справі про фінансову піраміду OneCoin, жертвами якої стали 3 мільйони людей.

140 мільйонів доларів, які "забрав на той світ" засновник канадської криптобіржі, так і не знайшли.

У найближчі 20 років Bitcoin подорожчає в 100 разів, капіталізація криптовалюти перевищить 7,5 трильйона доларів, вона обжене золото за цим показником, вважає засновник інвестиційного банку Galaxy Digital Майк Новограц.

24 лютого ціна криптовалюти Bitcoin перевищила 4,2 тисячі доларів, після чого різко знизилася.

У грудні-2018 криптовалюти подешевшали у середньому на 90% від історичного максимуму.

Засновник Ethereum Віталік Бутерін вважає, що на ринку криптоактивів більше не буде періодів такого вибухового зростання, як були в минулі роки, так як для цього вже немає передумов.

Читайте також: Чи потрібен Україні закон про криптовалюту і чи буде він працювати

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: