"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нові станції метро на Виноградар відкриються у 2021 році

Вівторок, 19 березня 2019, 11:23
 

Нові станції метро "Мостицька" і "Проспект Правди" в мікрорайоні Виноградар будуть відкриті у грудні 2021 року.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко президенту Петру Порошенку в ході огляду будівельних робіт, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У грудні 2021 року дві станції будуть відкриті", — сказав міський голова.

Відповідаючи на питання президента про долю метро на Троєщину, Кличко зазначив, що "без будівництва моста ні про яке будівництво метро мови не може бути".

Реклама:

"Будівництво метро (на Троєщину — ред.) — це питання 4-5 років за наявності фінансування", — сказав мер.

За його словами, наразі триває будівництво моста, і влітку чи ближче до осені іржаві конструкції на мосту демонтують.

"Візуально влітку всі кияни помітять, що роботи йдуть. Моє завдання — за два наступних роки зробити автосполучення між лівим і правим берегом", — підкреслив Кличко.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Київський метрополітен уклав договір про виконання будівельних робіт із продовження Сирецько-Печерської гілки метро з переможцем тендеру на ProZorro — АТ "Київметробуд".

"У рамках першої черги робіт на ділянці майже в 4 км передбачається будівництво двох станцій — "Мостицька" і "Проспект Правди" — і відгалуження у бік станції "Виноградар" для подальшого продовження лінії", — повідомила тоді прес-служба метрополітену.

Згідно з документом, роботи триватимуть до 2021 року, їхній бюджет становитиме 5,9 млрд грн.

У рамках даного проекту вперше у столиці планують використовувати технологію вертикальних тунелів. При цьому "Мостицьку" побудують як станцію глибокого закладення, а "Проспект Правди" і наступні — відкритим способом, як неглибокі.

Як повідомив президенту один із керівників будівництва, у зв'язку з подовженням Сирецько-Печерської лінії буде необхідно збудувати і друге депо.

Нагадаємо:

У січні Кличко заявив, що через півтора-два роки в столиці планують відкрити автомобільний транспортне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст.

У березні прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв 400 мільйонів на Подільсько-Воскресенський міст і метро на Виноградар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: