"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада наблизила митне законодавство до стандартів ЄС

Четвер, 28 лютого 2019, 15:43
 

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект, який запровадить в Україні інститут авторизованого економічного оператора.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 234 народних депутати.

Законопроектом пропонується запровадити дієвий механізм інституту авторизованого економічного оператора (АЕО) аналогічний тому, що функціонує в ЄС, з перспективою подальшого взаємного визнання, та є одним із основних базисів митного співробітництва між Україною та ЄС.

 

Майбутнє визнання статусу АЕО митними органами країн ЄС забезпечить участь АЕО у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів та підвищить їх конкурентоспроможність на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Реклама:

Передбачається, що реалізація акта позитивно вплине на ринок праці, оскільки законопроект спрямований на розширення свободи підприємницької діяльності, підвищення конкурентоспроможності українських підприємств на зовнішніх і внутрішньому ринку, що стане підґрунтям для створення нових робочих місць.

Ухвалення законопроекту забезпечить надання суттєвих спрощень митних формальностей для підприємств з високим ступенем довіри, закладення передумов для майбутнього визнання статусу авторизованих економічних операторів, що надається митними органами України, органами країн ЄС, та участь українських АЕО у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів, підвищення конкурентоспроможності українських підприємств на зовнішньому та внутрішньому ринку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: