"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газовика Фірташа підозрюють у розкраданні газу на 26 мільйонів

Субота, 26 січня 2019, 12:08
 

Жовтневий райсуд Запоріжжя відсторонив голову правління контрольованого Дмитром Фірташем  "Запоріжгазу" Олега Мизика від посади терміном на два місяці.

Відповідне рішення було прийнято за клопотанням слідчого СБУ, повідомляє прес-служба суду.

"Керівник Запоріжгазу підозрюється у зловживанні своїми повноваженнями та внесенні неправдивих даних в офіційні документи у період жовтень-грудень 2014 року задля списання газу загальним об’ємом 3,931 млн кубометрів, вартістю 26,622 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, захисник підозрюваного заперечував проти відсторонення Мизика від посади посилаючись на недоведеність вини підзахисного, відсутності можливості спілкуватися або іншим чином впливати на свідків, необґрунтованість пред’явленої підозри, а також не встановлення особи потерпілого.

Реклама:

"Крім того, адвокат звернув увагу суду на те, що усі необхідні документи вже вилучені під час слідства, а відсторонення від посади паралізує роботи "Запоріжгазу", що буде мати тяжкі наслідки як для підприємства, так і для споживачів, - повідомляє прес-служба.

"Суд, заслухавши сторони, вивчивши матеріали клопотання, визнав обґрунтованим доводи прокурора та дійшов висновку про можливості впливу підозрюваного на свідків по справі, частина з яких є співробітниками "Запоріжгазу", - зазначили в суді.

Раніше у Мизика забрали закордонний паспорт і заборонили спілкуватися з деякими підлеглими через підозру у розкраданні газу.

"Запоріжгаз" контролюється структурами Дмитра Фірташа, водночас 25% акцій товариства належить НАК "Нафтогаз України".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: