"Укрзалізниця" різко підвищила ціну колективної броні квитків

П'ятниця, 18 січня 2019, 17:10
 

"Укрзалізниця" з 15 січня збільшила оплату за резервування місць за заявками юридичних та фізичних осіб для групових перевезень пасажирів в 6,3 рази - з 32 гривень до 200 гривень за людину.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Виняток зроблено для заявок на перевезення дитячих груп і заявок, поданих центральними і місцевими органами влади для груп, сформованих з числа людей з інвалідністю та військових пасажирів, для яких плата встановлена ​​на рівні 50 грн.

Туристичні організації різко розкритикували це рішення. Як повідомили їхні представники на засіданні профільного комітету Верховної Ради, відповідне рішення правління "Укрзалізниці" прийняло 21 грудня 2018 року.

Реклама:

Народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради з питань курортів і туризму Ганна Романова направила депутатський запит прем'єру Володимиру Гройсману та голові правління "Укрзалізниці" Євгену Кравцову з проханням пояснити такі дії.

"Такий тариф ставить під загрозу розвиток внутрішнього туризму в Україні, оскільки таке підвищення вартості бронювання ускладнить, а в деяких випадках унеможливить, організацію турів по Україні, особливо дитячих", - підкреслила Романова.

Директор департаменту з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень "Укрзалізниці" Олександр Красноштан заявив, що попередні ставки не покривали і половини витрат компанії на цю діяльність.

У зв'язку з цим, вимушеним заходом для "Укрзалізниці" стало підвищення ставок на групове бронювання.

"Основними клієнтами, які користуються послугою групових перевезень, є туристичні компанії. Вони організовують тури, і як суб'єкти підприємницької діяльності, отримують прибуток. У той же час, "Укрзалізниця" несе значні витрати на підтримку мережі кас групового бронювання, апарату, який обслуговує групові перевезення", - сказав він.

"Також великі витрати на маневрові роботи і утримання додаткових вагонів, які необхідні для перевезення організованих груп", - зазначив Красноштан.

Він також вважає, що підвищення вартості турпакетів для кінцевих споживачів можна було б уникнути за рахунок зменшення рівня прибутковості туроператорів.

За даними "Укрзалізниці", групові заявки доступні для груп, у складі яких не менше дев'яти осіб.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в 2018 році перевезла пільговиків на 389 млн грн з 23% компенсацією від держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!