Ціни на нафту почали тиждень зі зростання

Понеділок, 3 грудня 2018, 19:15

Ціни на нафту зростають у понеділок на оптимізмі щодо обмеження видобутку країнами ОПЕК+, а також сигналах різкого скорочення виробництва нафти в Канаді.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:30 зросла на 2 долари (3,36%) - до 61,46 долара за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на січень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчали до цього часу на 1,81 долара (3,55%) - до 52,74 долара за барель.

Реклама:

Росія і Саудівська Аравія домовилися продовжити угоду про скорочення нафтовидобутку, обсяги поки не обумовлені, заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками засідання G20 в Буенос-Айресі.

"Остаточної крапки не поставлено з приводу обсягів, але ми разом з Саудівською Аравією будемо це робити. І яка б остаточна цифра не з'явилася при цьому спільному рішенні, ми домовилися, що будемо моніторити ситуацію на ринку і оперативно на неї реагувати", - зазначив Путін.

Підтримку нафтовому ринку також надає інформація про те, що влада канадської провінції Альберта, найбільшого нафтовидобувного регіону країни, прийняла безпрецедентне рішення про скорочення виробництва нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: