Суд, який розморозив рахунки близьких до Януковичів фірм, валить на слідство

П'ятниця, 14 грудня 2018, 18:53
 

Печерський районний суд, який розморозив рахунки фірм близьких до Віктора Януковича та його сім'ї, заявив, що слідство не надало доказів причетності цих фірм до екс-президента.

Про це 14 грудня повідомляє прес-служба суду.

"В жодних документах щодо вказаних осіб (Януковичів – УП), наданих до суду органом досудового розслідування зазначене прізвище не вказувалось", - відповіли у відомстві.

За інформацією суду, на засідання не з’явилися представники органу розслідування, тобто прокуратури.

Реклама:

"Правоохоронні органи не зверталися до суду про повторний арешт коштів, як це відбувається практично в щоденній практиці органів слідства в подібних випадках", - додали у суді.

Раніше Українська правда повідомляла, що з 6 листопада по 5 грудня 2018 року Печерський суд скасував арешти на кошти ТОВ "ГЕНДАЛЬФ", ТОВ "ЕКОТРЕЙД 2016", ТОВ "ІН-ТОМ", ТОВ "АСКОР-ІНВЕСТ", ТОВ "ФІГАРО ЕВОЛЮШН".

Рахунки були заарештовані у справі, яку веде Генпрокуратура.

Слідство вважає, що до реєстраційних документів низки компаній внесли неправдиві дані. Також ймовірні злочинці нібито сприяли відмиванню "брудних" коштів – їхні дії передували легалізації грошей, отриманих незаконним шляхом.

Більшість підприємств фігурують також в інших провадженнях, зокрема, щодо розкрадання коштів Укрзалізниці. Слідство у цій справі заявляло, що причетні фірми нібито належать сину екс-президента Олександру Януковичу.

Деякі з рахунків були відкриті, зокрема, у "Всеукраїнському банку розвитку", який належить Януковичу-молодшому.

Які суми зберігались на арештованих рахунках, не відомо. Однак наприкінці листопада джерела УП у Генпрокуратурі повідомляли, що оточення Януковича хотіло зняти арешт з 250 мільйонів доларів. В одній зі справ арешт тоді залишився дійсним, однак, судячи із судових рішень, ці ж кошти фігурують також серед десятків рахунків, розморожених у листопаді.

"Українська правда" 10 грудня звернулась до ГПУ із запитом щодо сум, які наразі арештовані.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: