"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці стали частіше розраховуватися картками за кордоном

Середа, 12 грудня 2018, 17:10
 

Подорожуючи за кордоном українці все більше переходять на безготівкові розрахунки, цьогоріч кількість оплат з використанням платіжних карток зросла на 55% у порівнянні з минулим періодом.

Про це йдеться в досліджені компанії Mastercard щодо найпопулярніших туристичних напрямків і способів розрахунку по всьому світу, передає "Укрінформ".

"Українці в подорожах за кордоном усе більше переходять на кешлес. Цього року кількість оплат з використанням платіжних карток зросла на 55% у порівнянні з минулим періодом", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначають, що трендом сезону-2018 стали безконтактні оплати за допомогою смартфонів та інших гаджетів з NFC. У період гарячого відпускного сезону (червень – жовтень 2018 року) українці здійснили у 88 разів більше NFC-оплат за кордоном, аніж за цей самий період минулого року.

Реклама:

Така тенденція пояснюється зростанням популярності цифрових гаманців всередині країни. Із запуском глобальних сервісів Google Pay, Apple Pay та Garmin Pay українці отримали можливість розраховуватися безконтактно телефоном у будь-якому куточку світу, де є безконтактні термінали — навіть у тих країнах, де зазначені глобальні сервіси ще не представлені.

У ТОП-і витрат українців за кордоном — шопінг. На це йде близько третини всього бюджету подорожі. Окрім того, значні статті безготівкових витрат — це харчування, майже 25%, включно з розрахунками у супермаркетах — 13%, ресторанах і барах — 11% та проживання 14%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!