Депутати пропонують звільнити від податків деякі "євробляхи"

Понеділок, 10 грудня 2018, 18:25

Група нардепів зареєструвала законопроекти про звільнення від адмінвідповідальності та сплати податків волонтерів, які ввозили авто на іноземній реєстрації для передачі військовим на Донбас.

Відповідні законопроекти №9382 та №9383 про внесення змін до Митного та Податкового кодексів опубліковані на сайті Верховної Ради, повідомляє "Укрінформ".

"Метою законопроекту є законодавче врегулювання питання звільнення волонтерів від адміністративної відповідальності та від сплати відповідних митних, податкових і інших платежів за транспортні засоби, щодо яких не були дотримані строки та умови митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, якими такі волонтери фактично не володіють та не розпоряджаються у зв’язку з передачею цих транспортних засобів військовим, що захищають Україну… у Донецькій та Луганській областях", - ідеться в пояснювальних записках до законопроектів.

Пропонується також звільнити від митних, податкових та інших платежів підрозділи військових формувань, яким було передано автівки на іноземній реєстрації. 

Реклама:

Крім того, транспортні засоби, конфісковані за статтями 470 і 481 Митного кодексу, пропонується передавати підрозділам, які беруть безпосередню участь в Операції об’єднаних сил на Донбасі.

Разом з тим при розмитненні та реєстрації "євроблях" такі підрозділи пропонують звільняти від сплати належних податкових, митних та інших платежів.   

Нагадаємо, 25 листопада набули чинності закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Один з них передбачає зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшений.

Другий — посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення.

Читайте також: "Євробляхи" в законі. Відповіді на найпоширеніші запитання

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!