"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Китаї директора школи звільнили за майнінг криптовалют

П'ятниця, 9 листопада 2018, 20:13

Директор однієї зі шкіл в Китаї, Лей Хуа, був звільнений після виявлення підключеної до електромережі навчального закладу системи пристроїв, призначених для майнінгу криптовалют.

Про це пише ВВС.

Вчителі школи в провінції Хунань запідозрили недобре через дивний шум, що з'явився в будівлі школи. Пошуки джерела шуму привели їх до пристроїв для видобутку криптовалюти Ethereum.

Як з'ясувалося, на забезпечення роботи цих пристроїв витрачається така кількість електроенергії, яка обходиться навчальному закладу в 2 тисячі доларів.

Реклама:

Раніше директору повідомляли про несподіване зростання рахунків за електроенергію, однак він не висловив занепокоєння, припустивши, що збільшення споживання електроенергії пов'язане з роботою систем кондиціонування і опалення.

Директор школи зізнався, що витрачав близько 10 тисяч юанів (понад 1,4 тисяч доларів) на оплату електроенергії, яка йшла на забезпечення роботи одного майнінг-пристроя. Лей Хуа вважав, що це занадто великі витрати для сімейного бюджету, і вирішив перевезти пристрої в школу.

Директор школи був звільнений ще в жовтні, а його заступник отримав попередження. Місцева влада зажадали повернення коштів, отриманих в результаті майнінгу криптовалют.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: