З часу впровадження аграрних розписок їх оформлено на 4,5 мільярда

Середа, 7 листопада 2018, 14:09
 

За 10 місяців 2018 року виробники сільгосппродукції залучили 3,3 мільярда гривень, оформивши 521 аграрну розписку. За три роки оформлено 703 аграрних розписок на 4,5 мільярда гривень.

Про це йдеться у повідомленні Мінагрополітики.

На початку впровадження аграрних розписок в Україні виробники оформляли їх в основному під заставу майбутнього урожаю традиційних олійних та зернових культур. Проте зараз до цього процесу вже додатково залучено 25 сільськогосподарських продуктів, серед яких ягоди (чорниця, малина, шипшина, кавуни), фрукти (яблука), овочі (картопля, морква, зелений горошок, часник), а також рис, гречка, гірчиця, сіно та молоко.

90% розписок видано малим та середнім виробникам - їх підтримка передбачається у рамках державної програми, зазначається у повідомленні.

Реклама:

Планується спільна робота Мінагро із Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку щодо запуску аграрних розписок як цінних паперів на фондовий ринок.

"Деякі банки організували спеціальні програми кредитування із залученням аграрних розписок. І, безумовно, зацікавлені виробники, адже це можливість отримати необхідні матеріальні ресурси та кошти, щоб почувати себе більш впевнено під час посівної та збиральної кампаній", - сказала заступник голови Мінагро Олена Ковальова.

Проект "Аграрні розписки в Україні" впроваджується з 2015 року IFC, членом Групи Світового банку, у партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією в Україні.

Нагадаємо, раніше аграрні організації звернулися до президента Петра Порошенка із закликом переглянути умови дотування галузі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: