Мінінфраструктури ініціює відставку голови "Укртрансбезпеки"

Середа, 7 листопада 2018, 13:30
 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вже звертався до уряду щодо звільнення керівника Укртрансбезпеки Михайла Ноняка, але досі безрезультатно.

Про це він поінформував активістів - власників машин на єврономерах та маршруток, які своїми автомобілями перекрили у середу столичний проспект Перемоги, повідомляє "Укрінформ".

"З усіма фактами я вже звертався до Кабміну щодо відставки пана Ноняка. На жаль, це не було підтримано", – сказав міністр і пообіцяв звернутися з цим питанням до уряду повторно.

"Є певна процедура, якої треба дотримуватися, тому я думаю, що сьогодні ще не буде рішення, але звернення з мого боку буде", – сказав Омелян.

Реклама:

Він запевнив присутніх у тому, що добре обізнаний із ситуацією у сфері автобусних та вантажних перевезень, у тарифному контролі, знає про факти корупції.

"Я – за те, щоб створити прозорі правила гри, хоча ми забезпечили їх на рівні нормативних актів, прийнявши усі необхідні постанови", – сказав міністр.

Глава Мінінфраструктури закликав учасників акції не мовчати з приводу ситуації, яка склалася, але всі звинувачення повинні мати докази.

Як повідомлялося, 22 березня міністр інфраструктури Володимир Омелян звернувся до уряду з пропозицією звільнити голову Державної служби з безпеки на транспорті Михайла Ноняка. 11 квітня Кабмін усунув Ноняка від посади на час розслідування.

Невдоволення міністра викликала непрозора робота служби. До того ж, 6 квітня співробітники СБУ затримали чиновника Укртрансбезпеки, який вимагав від підприємця 38 тисяч доларів хабара за видачу дозволів на міжнародні вантажні перевезення, мотивуючи це "дефіцитом" відповідних бланків.

У свою чергу, Ноняк заявляв про відсутність підтримки з боку Міністерства інфраструктури в питанні зміни нормативно-правової бази для зниження корупційних ризиків, а також у питанні переведення послуг, які надає Укртрансбезпека, в електронний формат.

У вересні Кабінет міністрів відновив Ноняка на посаді.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!