У Львові вирішили проблему з дверима у вживаних трамваях з Берліна

Вівторок, 6 листопада 2018, 17:50
 

Куплені в Берліні вживані трамваї для Львова пустять за двома маршрутами, на яких буде єдиний стандарт зупинок.

Про це пише Zahid.net.

Трамваї, закуплені "Львівелектротрансом", курсуватимуть на міських маршрутах №3 та №6.

Відомо, що на цьому тижні до Львова прибуде остання партія берлінських трамваїв. Останні чотири проходять процедуру розмитнення.

Реклама:

У депо вагони поступово підганяють під львівську колію. Вже готові 10 трамвайних пар. Шість вагонів наразі тестують на маршруті №3.

За словами водіїв і пасажирів, отримана техніка надійніша колишньої і простіша в експлуатації, а також комфортніша. Випущені на один з маршрутів міста берлінські трамваї допомогли істотно скоротити інтервали руху.

Що стосується дверей, які відкриваються назовні і через це не можуть бути відкриті на деяких зупинках, пристосованих для низькопідлогових трамваїв, - вирізати або підпилювати їх не будуть.

Цю проблему планують вирішити, запровадивши на двох маршрутах єдиний стандарт зупинок. Зокрема, там буде однакова висота платформ, яка наразі становить від 25 до 36 см. Всі берлінські трамваї будуть працювати саме на цих маршрутах - по 15 штук на кожному.

Раніше повідомлялося, що у трамваях, які Львів придбав в Берліні, не можуть відкритися двері через особливості побудованих платформ на багатьох зупинках.

Львів купив вказані трамваї за ціною 18 тис. євро за одиницю. На розмитнення, транспортування і переобладнання техніки витрачається ще 24 тис. євро за одиницю.

ЦТС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: