"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Трампа хотіла подарувати Путіну пентхаус на 50 мільйонів доларів – ЗМІ

П'ятниця, 30 листопада 2018, 17:05

Компанія президента США Дональда Трампа хотіла передати президенту Росії Володимиру Путіну пентхаус в хмарочосі Trump Tower, який планувалося побудувати в Москві.

Про це повідомляє BuzzFeed News з посиланням на чотирьох осіб, одна з яких є автором цього плану.

Йдеться про пентхаусі вартістю 50 мільйонів доларів.

Під час перевиборній кампанії США 2016 року, The Trump Organization вела переговори про розвиток елітної нерухомості.

Реклама:

Два співробітника правоохоронних органів США повідомили виданню, що Майкл Коен, тодішній особистий адвокат Трампа, обговорив передачу пентхауса з прес-секретарем Путіна Дмитром Пєсковим.

Партнер Коена Фелікс Саттер сказав журналістам, що вони планували віддати Путіну найрозкішніший пентхаус, щоб змусити інших багатих росіян купити житло в одному будинку з президентом.

Московський Trump Tower ліг в основу нової угоди про визнання провини Коеном, який раніше повідомив, що збрехав Конгресу у справі про втручання у вибори.

Зрештою, угода по Trump Tower була заморожена. Не відомо точно, чи знав Трамп про намір віддати пентхаус. Але Коен сказав, що регулярно інформував американського президента і його сім'ю про московські переговори.

Сам американський президент назвав обговорення московсього Trump Tower "полюванням на відьом"

Трамп написав, що лише розглядав можливість будівництва десь в Росії, але не вкладав у це кошти, і проект, зрештою, залишили.

Раніше стало відомо, що колишній юрист президента Сполучених Штатів Дональда Трампа Майкл Коен визнав, що дав неправдиві свідчення у зв’язку з федеральним розслідуванням щодо втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року.

Коен збрехав, даючи свідчення комітету Сенату, щодо планів побудувати вежу "Трамп-Тауер" у Москві, повідомляють американські ЗМІ. Колишній адвокат Трамп визнав, що перемови про будівництво вежі велися в серпні 2017 році. Раніше він стверджував, що дію угоди було припинено в січні 2016-го.

Як повідомлялося, Коен визнав себе винним у восьми кримінальних звинуваченнях в ухиленні від сплати податків, банкрутстві і порушеннях у фінансування кампанії. Він сказав федеральному суду в Нью-Йорку, що Трамп під час передвиборної компанії доручив йому організувати виплати двом жінкам, щоб змусити їх мовчати про стосунки з кандидатом в президенти.

Коен також заявив, що Трамп нібито знав про зустріч його сина з росіянами, які обіцяли надати інформацію для допомоги його передвиборчій кампанії в 2016 році і компромат на Гілларі Клінтон.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: