"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київрада забирає землю на Андріївському узвозі в горе-забудовника

Четвер, 29 листопада 2018, 14:01

Київська міська рада розриває договір оренди землі зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі 14-16 – приватним підприємством "Маркон".

Відповідне рішення підтримали в четвер 99 депутатів Київради, повідомляє "Укрінформ". 

Київський міський голова Віталій Кличко на початку засідання сказав: "Сьогодні в порядку невідкладності ми виносимо проект рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки з приватним підприємством "Маркон". Йдеться про скандальне будівництво на Андріївському узвозі, 14-16".

Він повідомив, що земельна комісія Київради підтримала розірвання відповідного договору оренди.

Реклама:

Підставою для такого рішення Кличко назвав той факт, що забудовник не доплатив місту майже мільйон гривень.

"Забудовник не чув ні громадськість, ні владу міста щодо того, як має виглядати забудова в історичному центрі столиці", – наголосив він.

"Ми неодноразово зустрічалися з активістами, представником "Маркону",  профільними службами КМДА. На такій зустрічі я звернувся з вимогою до забудовника зупинити всі роботи зі зведення скандальної будівлі до повного узгодження змін проекту з Містобудівною радою та громадськістю", – сказав мер.

Кличко зазначив, що міська влада демонтувала будівельний кран на Андріївському, щоб припинити це будівництво. 

"Однак це не допомогло. Тому сьогодні ми повинні зробити наступний крок і ухвалити рішення про розірвання договору оренди землі", – заявив міський голова. 

Йдеться про 0,19 га в історичному місці столиці – Андріївському узвозі, 14-16.

Земельна ділянка розташована в межах державного історико-культурного заповідника "Стародавній Київ", пам’ятки містобудування "Замкова гора – Андріївський узвіз".

На цій території забудовник зводить 9-поверховий готель заввишки близько 30 метрів, хоча максимально допустима висотність споруд на цій ділянці – 12 метрів.

"Андріївський узвіз – це одна з візитівок міста. І всі повинні розуміти, що не вдасться там спорудити все, що заманеться!", – наголосив Кличко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!