"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" офіційно стала приватним АТ

Вівторок, 27 листопада 2018, 13:08
 

27 листопада державним реєстратором внесені зміни до статуту "Укрзалізниці" згідно з постановою Кабінету Міністрів України 31 жовтня.

Про це йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".

Відтепер українською мовою назва товариства виглядатиме так: повна — акціонерне товариство "Українська залізниця", скорочена — АТ "Укрзалізниця"; англійською мовою: повна — joint stock company "Ukrainian railways", скорочена — JSC "Ukrainian railways"

Зазначається, що рішення Кабінету Міністрів України 31 жовтня 2018 р було викликане необхідністю привести статут "Укрзалізниці" у відповідність до змін у законодавстві, що регулює діяльність акціонерних товариств. Також змінився тип товариства на приватне акціонерне товариство.

Реклама:

За словами керівника "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, це жодним чином не змінює форму державної власності "Укрзалізниці".

"Попри зміну типу з публічного на приватне акціонерне, товариство, як і раніше, повністю залишається у власності держави. Єдиним акціонером товариства є держава в особі Кабінету Міністрів України. 100% акцій Укрзалізниці належать державі і не можуть бути відчужені", – підкреслив Кравцов.

У 2018 році почали діяти нові підходи до розмежування публічних і приватних акціонерних товариств та регулювання їхнього правового статусу, з'явився чіткий критерій віднесення акціонерного товариства до категорії публічного, який наблизив поняття публічного АТ до стандартів розвинутих ринків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!