Росія завершила будівництво морської частини "Турецького потоку"

Понеділок, 19 листопада 2018, 16:14

Російський газовий монополіст "Газпром" добудував підводну частину газопроводу "Турецький потік" – дві нитки загальною протяжністю 1820 км проходять по дну Чорного моря з Росії в Туреччину.

Про це повідомляє російська газета "Ведомости".

За церемонією завершення будівництва в режимі телеконференції зі Стамбула спостерігали президент Росії Владімір Путін і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Голова правління "Газпрому" Алексєй Міллер брав участь у церемонії по телемосту з борту судна-трубоукладача Pioneering Spirit. "Труба "Турецького потоку" з замикаючим стиком спущена в акваторію Чорного моря", – оголосив Міллер.

Реклама:

За словами Путіна, "Турецький потік " стане важливим фактором загальноєвропейської енергетичної безпеки, а Туреччині дозволить стати газовим хабом.

Для початку поставок по газопроводу залишається добудувати на турецькому березі приймаючу компресорну станцію і закінчити наземну частину трубопроводу.

Ввести "Турецький потік" в експлуатацію планується в кінці 2019 року.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що США продовжують протистояти будівництву газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік", які дозволять Росії обійти Україну в транзиті газу в Європу.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: