"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НАЗК внесло приписи міністру енергетики й керівнику Фонду держмайна

Понеділок, 8 жовтня 2018, 10:48

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику та в.о. голови Фонду державного майна Віталію Трубарову.

Відповідне рішення ухвалено за результатами позапланових перевірок на державному підприємстві "Первомайськвугілля" та у Фонді держмайна, повідомляє НАЗК.

Нацагентство встановило, що керівництво "Первомайськвугілля" порушило вимоги частини 5-ї статті 62 та частини 1-ї статті 64 закону "Про запобігання корупції": до 1 червня 2018 року в структурі держпідприємства не було посади відповідального за реалізацію антикорупційної програми (уповноваженого).

НАЗК вимагає проведення службового розслідування з метою виявлення причин відсутності уповноваженого у структурі ДП "Первомайськвугілля".

Реклама:

Також за результатами перевірки внесено припис в.о. голови ФДМ України.

"Посадові особи Фонду не організували проведення спеціальної перевірки стосовно переможця конкурсу на посаду, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища", – пояснює НАЗК.

Нацагентство вимагає усунути виявлені порушення та провести службове розслідування з метою виявлення причин, що сприяли невиконанню посадовими особами ФДМ вимог частини 1-ї статті 56-ї, частин 1-ї та 3-ї статті 57 закону "Про запобігання корупції", і вжити заходи в установленому порядку.

Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання.

За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: