"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На українські дороги повертаються радари: список доріг

Понеділок, 8 жовтня 2018, 09:21
 

З 8 жовтня в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ в Facebook.

Як наголошується, патрульна поліція використовуватиме TruCam лише із розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото- відеофіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності унаслідок перевищення швидкості.

"У місцях фіксації порушень швидкісного режиму перебуватимуть службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору", - попереджають у МВС.

Реклама:

Згідно з повідомленням, протягом першого тижня патрульна поліція використовуватиме TruCam у пілотному режимі для профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

"Для запобігання зловживанням та корупційним ризикам пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних", - повідомляє прес-служба.

"Також служба моніторингу Департаменту патрульної поліції буде контролювати кількість складених адміністративних матеріалів та кількість збережених відео", - йдеться у повідомленні.

 

Раніше ЕП повідомляла, що на території села Нові Петрівці (Вишгородський район) запрацювала система відеоспостереження, яка складається з 46 відеокамер.

Нагадаємо, патрульна поліція почала отримувати лазерні вимірювачі швидкостіTruCAM для фіксації порушень правил дорожнього руху, зокрема перевищення швидкості.

Читайте також: "Зупинити "махновщину" на дорогах, або Коли запрацює фото- та відеофіксація"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: