В "Укренерго" пояснили, як вирішити проблеми розвитку "зеленої" енергетики

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 17:22

Подальший розвиток ситуації в сегменті "зеленої" енергетики буде залежати від системних рішень органів влади.

Про це заявило ДП "Укренерго" у відповіді на лист СБУ до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про можливу дестабілізацію роботи енергосистеми України, який було опубліковано "Економічною правдою".

"Технічні висновки в листі СБУ зроблені фахівцями ДП "НЕК "Укренерго" і передані до Служби безпеки на ознайомлення у вигляді звіту робочої групи Укренерго", - пояснили в компанії.

"Ще в квітні 2018 р. ми публічно заявили про необхідність будівництва в енергосистемі 2500 МВт високоманеврених потужностей і запровадження системи точного прогнозування роботи ВДЕ для вирішення проблем росту "зеленої" енергетики до 2025 року", - повідомило "Укренерго".

Реклама:

"Подальший розвиток ситуації в сегменті "зеленої" енергетики буде залежати від системних рішень органів влади", - підкреслили у компанії.

Зокрема, Нацкомісія з тарифів має затвердити звіт "Укренерго" про достатність генерації, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості — оголосити конкурс на будівництво нових високоманеврових генеруючих потужностей для балансування ВДЕ, пояснили у компанії.

Як повідомлялося, протягом останніх трьох років в українську альтернативну енергетику інвестували понад 1,1 мільярда євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: