Nord Stream 2 оголосив конкурс на поставку труб для обходу Данії

Четвер, 4 жовтня 2018, 18:55

Nord Stream 2, компанія-оператор газопроводу "Північний потік-2", оголосила конкурсні процедури на поставку магістральної труби для маршруту довжиною близько 70 км для обходу Данії в рамках будівництва газопроводу.

Про це заявив генеральний директор трубного дивізіону "Челябінський трубопрокатний завод" Борис Коваленков, повідомляє РБК

За його словами, в тендері беруть участь всі колишні постачальники труб для Nord Stream 2.

"Ми теж в них беремо участь, але хто переможе і чи знадобиться цей маршрут, поки незрозуміло. Йде попередній конкурсний відбір і підсумковий результат, чи цей маршрут або колишній, залежить від результатів переговорів з Данією, які поки тривають", — сказав він.

Реклама:

Данія досі не погодила прокладку газопроводу з Росії у своїх територіальних водах.

У серпні оператор будівництва "Північного потоку – 2", Nord Stream 2 AG подала заявку на альтернативний маршрут прокладки труби в Данії. Він виключає проведення газопроводу через територіальні води Данії.

У той же час компанія-оператор підкреслювала, що подача заявки на новий маршрут не виключає попередній запит на кращий варіант прокладки труб.

Альтернативний маршрут довжиною 175 км проходить на північний захід від острова Борнхольм в Балтійському морі і довше запланованого раніше на 36 км.

Нагадаємо, "Газпром" заявив, що готовий почати поставки газу по газопроводу "Північний потік-2" з 1 січня 2020 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: