Середня зарплата зросла на 23%

Середа, 31 жовтня 2018, 14:18

Середня заробітна плата в Україні у вересні становила 9042 гривні.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає Укрінформ.

"Середня заробітна плата у вересні становила вже 9042 грн, і це на 23% більше, ніж у вересні торік. Бізнес може платити вищі заробітні плати лише тоді, коли розвиватиметься та виходитиме з тіні", - сказав Кубів.

Зазначимо, мінімальна заробітна плата в Україні становить 3723 гривні.

Реклама:

За даними Держстату, найбільшу середню зарплату зафіксовано у фармацевтичній, фінансовій та телекомунікаційній галузях.

Найбільшу середню зарплату у вересні отримували працівники підприємств, які виробляють фармацевтичні продукти і препарати (16 389 грн). До трійки найбільш високооплачуваних категорій також входять працівники фінансових та страхових установ (15 956 грн) і підприємств, що провадять інформаційну та телекомунікаційну діяльність (14 307 грн).

Найменшу зарплату отримали працівники організацій, що спеціалізуються на послугах з охорони здоров'я та надання соціальної допомоги (5 730 грн), з тимчасового розміщення та організації харчування (5 995 грн) та з водопостачання, каналізації, поводження з відходами (6 670 грн).

Нагадаємо, Мінсоцполітики розробило законопроект, яким може бути запроваджено посилення захисту прав працівників у разі порушення строків виплати заробітної плати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!