Великобританія введе перший у світі цифровий податок

Вівторок, 30 жовтня 2018, 14:51

Великобританія впроваджує у законодавство перші у своєму роді цифрові податки.

Про це повідомляє Karyzhsky Communication з посиланням на The Wall Street Journal.

Нове оподаткування на IT-компанії, яке почне діяти у 2020 році, зможе приносити більш ніж 500 млн доларів щорічно.

Крок Великобританії ввести перший у світі цифровий податок на місцеві доходи великих IT-компаній - найрадікальніший крок індустріально розвиненої країни адаптувати податковий кодекс під цифрову еру.

Реклама:

Десятки країн у всьому світі розглядають можливість введення схожих податків на електронний сервіс таких компаній як Google або Facebook. Уряди цих країн сподіваються здобути більше прибутку з сервісів, які переходять в онлайн-режим.

Опоненти цифрових податків, серед яких знаходяться лобісти транснаціональних корпорацій, стверджують, що нові правила вплинуть в першу чергу на маленькі фірми.

Відразу ж після оголошення про введення нового оподаткування Рада галузі інформаційних технологій зазначила, що "нав'язування цифрових податків негативно вплине на інвестиційний клімат у Великобританії й стане перешкодою в створенні нових робочих місць".

Нагадаємо, серед 100 найбільших світових фінтех-компаній - 18 з США, 12 з Великобританії і 11 з Китаю. Вони залучають інвестиції рекордними темпами, відзначають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: