Світу показали першу пасажирську капсулу Hyperloop

Середа, 3 жовтня 2018, 16:20
 

Компанія Hyperloop Transportation Technologies Inc. представила свою першу повномасштабну пасажирську капсулу.

Про це пише Bloomberg.

Капсулу довжиною 32 метри і вагою 5 тонн було показано в Іспанії. Її планують перевезти в Тулузу, Франція, для додаткової збірки. Після цього вона буде використовуватися на одному з перших комерційних шляхів каліфорнійського стартапа, відомого як HyperloopTT.

 

Повідомляється, що капсулу назвали Quintero One, вона майже повністю виготовлена ​​з композитного матеріалу.

Реклама:

Технологія Hyperloop передбачає переміщення пасажирів в капсулах зі швидкістю понад 1200 км на годину в трубах низького тиску.

Технологія зможе переміщати поїзди швидше, ніж існуючі методи, такі як Maglev (швидкісний поїзд на "магнітній подушці"), який використовує технологію левітації для підйому поїздів над рейками, щоб усунути поверхневий опір.

Раніше повідомлялось, що Міністерство інфраструктури України та компанія Hyperloop Transportation Technologies домовилися про співпрацю в галузі розвитку технологій високошвидкісного транспортування Hyperloop.

Як повідомлялося, в лютому міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна наступного року може почати будівництво тестового майданчика в місті Дніпро для впровадження в країні надшвидкісного сполучення типу Hyperloop за кошти приватних інвесторів.

У Мінінфраструктури заявили, що квиток на Hyperloop коштуватиме дешевше, ніж на літак і поїзд.

Hyperloop - це розроблена Ілоном Маском транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Рекомендуємо почитати: Hyperloop в Україні. Про вартість, інвесторів, прибутки та конкурентів

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: