До України приїдуть американські інвестори

Четвер, 25 жовтня 2018, 15:00
 

Наприкінці жовтня в Україну приїде Перша офіційна торгова місія з 12 великих американських компаній з метою пошуку цікавих інвестиційних можливостей.

Про це розповів заступник міністра міжнародної торгівлі США Гілберт Каплан на зустрічі з міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим, передає прес-служба уряду.

Заступник міністра міжнародної торгівлі США підкреслив, що інвестиції в Україну є одним з важливих векторів уваги американського бізнесу.

Кубів розповів, що наразі в Україні почали діяти нові правила приватизації, і підкреслив, що багато підприємств вже успішно приватизуються через систему Прозорро.Продажі.

Реклама:

"Я хочу звернути увагу американського бізнесу на великі об'єкти, приватизація яких за новими правилами тільки починається. Ми пропонуємо приватним інвесторам підприємства енергетичної сфери, а також великі інфраструктурні та промислові компанії", - розповів Кубів.

Каплан підкреслив, що це перша офіційна торгова місія з США в Україну.

Нагадаємо, найближчим часом Фонд держмайна оголосить про початок прийому заявок від потенційних учасників приватизації 78,289% ПАТ "Центренерго" початковою вартістю 5,985 млрд грн.

Як повідомлялося, 10 травня Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, до якого увійшло 26 об'єктів. Пізніше цей список скоротився до 23 підприємств.

"Центренерго" є одним із провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їхня сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України.

"Центренерго" постачає електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: