Експрес Київ-Бориспіль запустять у листопаді, Гройсман вже проїхався

Четвер, 25 жовтня 2018, 16:40
 
facebook.com/Kravtsov.Evg

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що дістатися з київського вокзалу до аеропорту "Бориспіль" на новому експресі за 80 гривень можна буде вже в листопаді.

Про це він написав у Twitter.

"Їдемо залізничним експресом до аеропорту "Бориспіль". У лютому – проект, у травні – початок робіт, у жовтні – тестовий пуск рухомого складу. В листопаді початок роботи експресу", - повідомив Гройсман.

"Бориспіль" - найбільший аеропорт країни, і дістатися до нього тепер можна швидко, без заторів, всього за 35 хвилин і 80 гривень", - написав прем'єр.

"Проект коштував близько 580 млн грн. Зекономили на закупівлях і ефективно використали наявний бюджетний ресурс. Для порівняння: кошторис сумнозвісного "Повітряного експресу" в 2010 році складав 3,2 млрд грн", - зазначив Гройсман.

"Планували, що перший рейс до міжнародного аеропорту "Бориспіль" буде у грудні. Попри непросте завдання від Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, сьогодні можу сказати, що строки випередили - будівництво на фінішний прямій", - написав у Facebook в.о. голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

"Вже у листопаді стартуватимуть рейси з Центрального залізничного вокзалу. Проект ми реалізували за рекордно малі 9 місяців", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" показала фото нового дизельного поїзда, який буде курсувати маршрутом Київ-Пасажирський – Бориспіль-аеропорт. Загалом таких рейкових автобусів буде п’ять, чотири з них возитимуть пасажирів, один буде у резерві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: