"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Стало відомо, на яких умовах "Нафтогаз" залучить мільярд доларів

Середа, 24 жовтня 2018, 15:45
 

Кабінет міністрів погодив залучення "Нафтогазом України" зовнішнього кредиту на суму до 1 мільярда доларів за рахунок випуску і розміщення облігацій терміном до 5 років.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 24 жовтня.

Згідно з документом, який є в розпорядженні ЕП, "Нафтогаз" візьме кредит у компанії Condor Finance PLC.

 

Та, в свою чергу, випустить і розмістить облігації участі в кредиті.

Реклама:

Основна сума кредиту становитиме до 1 млрд доларів.

Кредит залучається для загальних корпоративних цілей, в тому числі для погашення існуючої фінансової заборгованості і фінансування капітальних витрат. Кредитна угода розрахована на п'ять років, загальний розмір комісій і витрат (в тому числі на юридичних радників) становитиме до 4,1 млн доларів.

Раніше глава правління компанії Андрій Коболєв розповів, що "Нафтогаз" планує вийти на ринок єврооблігацій та розраховує на позитивне сприйняття інвесторами у зв'язку з прибутковістю компанії, зростанням інвестицій і видобутку, а також виграною суперечкою з "Газпромом"

Наприкінці липня 2018 року НАК найняла юридичну фірму Freshfields Bruckhaus Deringer (Велика Британія) для супроводу розміщення єврооблігацій. Послуги повинні бути надані на період до 1 липня 2020 року.

У середині липня 2018 року "Нафтогаз" оголосив тендер на присвоєння кредитного рейтингу для планованого розміщення єврооблігацій.

НАК за підсумками 2017 року отримав чистий консолідований прибуток 39,449 млрд грн, що в 2,2 разу більше, ніж за 2016 рік. Відповідно до звіту, над яким Deloitte провів аудит, дохід від реалізації в 2017 році зріс на 18% – до 227,478 млрд грн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. НАК є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Нагадаємо, наприкінці лютого Артбітражна Палата Стокгольму задовольнила позовні вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо "Газпрому" через порушення контрактних зобов’язань по транзиту російського газу через Україну.

Суд схвалив рішення про сплату компенсації за  обсяги, які були недопоставлені. Втім "Газпром" не поспішає виконувати рішення суду.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: