Маск незабаром запустить новий тип транспортної системи

Вівторок, 23 жовтня 2018, 15:00
 

Ілон Маск повідомив, що в рамках його проекту підземного транспорту буде відкритий перший тестовий тунель.

Про це повідомляє агентство Karyzhsky Communications з посиланням на Washington Post.

Відкриття відбудеться 10 грудня цього року в місті Хоторн, що знаходиться поблизу Лос-Анджелеса.

Маск також пообіцяв, що наступного дня після відкриття кожен бажаючий зможе використати тунель безкоштовно та розвинути швидкість свого авто до 155 км/год.

Реклама:

Успішність тунелю продемонструє життєздатність плану Маска збудувати новий тип швидкісної транспортної системи, в якій ліфтові станції будуть вбудовані до вже існуючої міської інфраструктури.

Засновник Tesla та космічної компанії SpaceX обіцяє завершити тестування тунелю до кінця цього року. За допомогою його бурової компанії Boring Company Маск має намір сконструювати підземну транспорну систему з нульовими викидами шкідливих речовин.

Тунель в Хоторні починається з парковки SpaceX та протягується під землею на дві милі.

Мета Маска в проектуванні підземної тунельної системи — "вирішити проблему руйнуючих душу заторів".

Знижуючи вартість будівництва тунелів та забезпечуючи альтернативним шляхом їзди, проект може допомогти усунути міські затори та надати більш швидкісний спосіб пересування по місту. За одним із запропонованих маршрутів пасажир зможе дістатися з передмістя до Нью-Йорку менше ніж за 30 хвилин.

Раніше Маск опублікував відео з концептом електробуса для тунелів під містами, які розробила його компанія The Boring Company.

Нагадаємо, що минулого місяця Ілону Маску довелося піти з правління Tesla через звинувачення Комісії з цінних паперів та бірж в махінаціях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: