"Фармак" заперечує постачання ліків на окупований Донбас

Вівторок, 23 жовтня 2018, 12:46

Фармацевтична компанія "Фармак" спростовує інформацію щодо постачання своєї продукції на тимчасово окуповані території України.

Про це йдеться у відкритому листі компанії.

"Хочемо наголосити, що ПАТ "Фармак" не проводить жодних операцій із тимчасово окупованими територіями й діє виключно в правовому полі України", - заявила компанія.

"Фармак" зазначив, що з 2014 року спрямував на допомогу Збройним силам України понад 6 млн гривень, а волонтери компанії тричі проводили акцію "Я працюю один день для армії".

Реклама:

Зібрані кошти було спрямовано на придбання та облаштування на узбережжі пересувних модульних будиночків для спецпідрозділу Маріупольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України, який патрулює кордони України в Азовському морі, говориться у листі.

8 жовтня громадський рух "Національний спротив" повідомив у Facebook, що препарати ПАТ "Фармак" вільно продають в аптеках окупованого Шахтарська. 19 жовтня під час брифінгу у Верховній Раді народний депутат Михайло Головко закликав СБУ розслідувати цю інформацію.

Раніше у "Фармак" заявили, що експортують продукцію в Російську Федерацію.

Між тим, у липні "Фармак" заявив про намір захищати своє ексклюзивне право на використання назви "Корвалол" у Верховному суді.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: