Міжнародне агентство запустило оцінку вартості українського газу

Понеділок, 22 жовтня 2018, 13:48

Міжнародне агентство Argus Media (Лондон), що спеціалізується на цінових і статистичних даних у сфері енергетики і товарно-сировинних ресурсів, запустило оцінку вартості українського природного газу.

Про це говориться у повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нова оцінка є важливим кроком у розвитку вільного українського ринку газу, який розпочався з імпорту з Європи наприкінці 2015 року, замінивши постачання з Росії", - зазначає Argus Media.

В агентстві наголосили, що Україна є великим ринком природного газу з річним обсягом споживання 30,6 млрд кубометрів та має амбіції щодо приведення його у відповідність до правил функціонування європейського ринку, що може зробити Україну привабливішою для торгівлі.

Реклама:

Внутрішній ринок країни вирівнюється і дає змогу зіставляти ціни на ньому із цінами в Європі. Відповідно до цього робота Argus буде спрямована на забезпечення прозорості та незалежного висвітлення українського ринку газу та електроенергії.

"Наша увага до України пов'язана зі зростанням її значення для європейської енергетичної системи, швидким розвитком. Ця оцінка є кульмінацією спеціалізованих досліджень і розробок із боку наших редакційних колективів у Києві та Лондоні", - заявив виконавчий директор Argus Едріан Бінкс.

Агентство зазначає, що відкрило офіс в Україні в 2008 році і спеціалізується на ціновій інформації про моторне паливо та LPG, новинах та аналізі.

Нагадаємо, за даними "Укртрансгазу", з початку 2018 року імпорт газу в Україну з країн Європи зменшився на 24,7% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!