"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Киянам, в яких не було гарячої води, доведеться доплатити за газ

Субота, 20 жовтня 2018, 11:03

"Київгаз" у платіжках для жителів столиці донарахував плату за всі місяці відсутності гарячої води, незважаючи на те, що велика кількість споживачів користується електричними бойлерами.

В платіжках газопостачальник пояснює споживачам, що корегування проводиться "на підставі акту теплопостачальної компанії, в якому фіксується строк відсутності гарячої води".

Крім того, наявність електричних бойлерів за чинним законодавством не може бути підставою для зняття коригування, отже додаткові кошти сплатити все одно доведеться.

У відповіді "Київгазу" на запит "Української правди", газопостачальник вказує: "У відповідності до вимог постанови КМУ від 23 березня 2016 р. №203 "Про норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників" оператор газорозподільної системи надсилає абонентові перерахунок за спожитий газ у період відсутності централізованого гарячого водопостачання після закінчення півріччя"

Реклама:

"Київгаз" наголошує, що на період відсутності централізованого гарячого водопостачання норма споживання газу на газову плиту встановлюється 5,4 куб. метра на людину на місяць. Тобто норма споживання збільшується на 2,1 куб. метрів на людину на місяць.

У такому випадку донарахування на одну зареєстровану у помешканні особу за повний місяць безперервної відсутності гарячого водопостачання складатимуть 14,61 грн.

На запитання про те, якою є сума нарахувань за весь період відсутності води та чи можуть споживачі оплатити борг частинами, у "Київгазі" відповіді не надали.

"Станом на сьогоднішній день 282 236 абонентів розраховуються за нормою споживання природного газу", - додали в "Київгазі".

 

Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко радив киянам мати бойлери.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: