Ввезення грошей до ЄС контролюватимуть жорсткіше

Вівторок, 2 жовтня 2018, 15:36

Рада ЄС 2 жовтня затвердила посилення контролю над готівкою, що ввозиться до Євросоюзу чи вивозиться з нього.

Про це повідомляється у комюніке прес-служби ради, передає "Інтерфакс-Україна".

Новий регламент поліпшить діючу систему контролю. Оновлене законодавство ЄС включає останні зміни в міжнародних нормах із боротьбі проти відмивання капіталів і фінансування тероризму.

За новим законодавством, кожен громадянин, що в'їжджає до Євросоюзу чи виїжджає з нього за наявності суми в 10 тис. євро або більше, має пред’являти ці гроші на митниці.

Реклама:

Це стосується випадків, коли подорожуючі везуть гроші при собі, в своєму багажі або в автомобілі. На вимогу влади гроші має бути пред'явлено для контролю.

Розширено визначення готівки - у нього включено не лише банкноти, а й інші ліквідні інструменти і продукти, як чеки, дорожні чеки, передплачені банківські карти і золото.

Розширено також область застосування регламенту. Він поширюється на поштові перекази готівки і на її транспортне перевезення.

"Фінансування тероризму, відмивання капіталів, шахрайство з податками та інші види кримінальної діяльності має бути відслідковано та усунено. Новий регламент дає нам необхідні інструменти, щоб зробити ефективнішою боротьбу проти цих загроз", - прокоментував це рішення федеральний міністр фінансів головуючої в Раді ЄС Австрії Хартвіг Легер.

Раніше у Єврокомісії заявили про плани посилити міжнародну роль євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: