Київрада у 100 разів зменшила податок на землю під будівництво багатоповерхівок

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 16:19
 

Київська міська рада 18 жовтня ухвалила у другому читанні рішення встановити ставку податку на землю, використовувану для будівництва та обслуговування багатоквартирних будинків, у розмірі 0,01%, тоді як діюча ставка становить 1% від нормативної грошової оцінки землі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідні зміни містяться у рішенні Київради "Про встановлення місцевих податків і зборів в м. Київ" від 23 червня 2011 року, прийнятому за основу 19 липня 2018 року.

Член депутатської групи "Київська команда" Леонід Антоненко зазначив, що зміни були внесені з метою надання пільгових ставок для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), однак у цьому вигляді ухвалена норма поширюється і на забудовників.

Реклама:

"Забудовники отримали подарунок: у 100 (!) разів зменшений податок на землю, відведену під будівництво та обслуговування багатоквартирних будинків. Перша зменшення - з 1% до 0,1% - було проголосовано в липні в процедурі першого читання", - написав депутат на своїй сторінці у Facebook.

"Виходячи із бажання надати ще більше пільг ОСББ, окремі депутати до другого читання запропонували зменшити податок ще в 10 разів. Це також підтримали і також пакетом", - зазначив Антоненко.

Він запропонував "виправити помилку" - "розбити цей клас на два підкласи і будівництво залишити на тому рівні, що існує сьогодні - 1% від нормативної оцінки".

Нагадаємо, за підсумками третього кварталу 2018 року продажі квартир в новобудовах виросли на 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!