"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Туалети в Hyundai відремонтує "прокладка" з одним працівником — ЗМІ

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 15:50
 

"Укрзалізниця" заплатить за ремонт туалетів в Hyundai 4 мільйона "прокладці" з одним працівником.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Залізницю без корупції", яка проаналізувала тендерні дані на "Прозорро".

Відзначається, що філія "Українська залізнична швидкісна компанія" ПАТ "Укрзалізниця" 24 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ "Світ постачання" на модернізацію в електропоїздах HRCS2 на загальну вартість 3,97 мільйона гривень.

Згідно з документами, під модернізацією мається на увазі встановлення 180 унітазів в швидкісних поїздах "Hyundai Rotem".

Реклама:

"До складу "облицювання" входить кришка унітазу, кільце унітазу та огорожа ніші унітазу, виготовлені з композиційних матеріалів та нержавіючої сталі. Все це добро було оцінено в понад 20 тисяч гривень за комплект з монтажем", - йдеться в повідомленні. 

Відзначається, що єдиним конкурентом переможця тендеру було ТОВ "Сінерджи". Ця фірма вказала, що не має ні автотранспорту, ні складських приміщень для виконання контракту, а у випадку перемоги укладе договір з одним з міжнародних перевізників для постачання товару від виробника.

"Сінерджи" зареєстровано в житловій квартирі в Києві, по вулиці Лебедєва-Кумача 7-В. Власниками компанії є мешканець Донецька Олександр Богданюк, Марія Єрмоленко з теж окупованої Макіївки та киянин Юрій Подолянчук, в квартирі якого приписана фірма.

Така ж історія і в переможця тендеру ТОВ "Світ Постачання": співвласником і директором фірми є Степан Халепа з окупованого Донецька, а зареєстрована компанія в квартирі №52 по вулиці В’ячеслава Чорновола, 33/30 в Києві.

Повідомляється, що "Світ Постачання" вже 3 роки отримує замовлення від "Укрзалізниці".

Раніше підприємство, зокрема, поставляло сіль, гіпсокартон, склопакети, дозатори для мила і десятки інших найменувань.

Минулого року філія "Українська залізнична швидкісна компанія" замовляла "Світ Постачання" виготовлення  20 комплектів нижньої частини обшивки кабіни електропоїзду Hyundai  по 185 тисяч гривень за одиницю. Тоді єдиним конкурентом фірми на торгах також було "Сінерджи".

Згідно з податковою звітністю, наданою учасником в наступних тендерах, офіційно на підприємстві, окрім директора, працює тільки один робітник, а загальна їх зарплата складає близько 10 тисяч гривень на місяць на двох.

Також повідомляється, що ТОВ "Світ Постачання" не мало права юридично укладати договір з "Укрзалізницею" на розробку обладнання для електропоїздів, бо, згідно з зареєстрованими КВЕДами, фірма може здійснювати тільки торгівельні операції, а не виробництво.

Загалом "Світ Постачання" отримало державних замовлень на майже 25 мільйонів гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: