Майбутнє кібербезпеки: про що говорили на HackIT 4.0

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 11:12

8–11 жовтня в Києві пройшов міжнародний форум кібербезпеки HackIT 4.0, організований компанією Hacken.

На заході зібралися найкращі хакери світу, експерти в галузі кібербезпеки, фахівці з блокчейну та чиновники.

 

Програма форуму включала змагання для білих хакерів, тур до Чорнобильської АЕС і дводенну конференцію в КВЦ "Парковий" (46 доповідей).

Захід зібрав понад 650 учасників з 44 країн і представників 84 компаній.

Реклама:

Форум стартував 8 жовтня з bug-bounty-марафону Hacken Cup. 25 білих хакерів з усього світу шукали уразливості в технічній інфраструктурі компаній-партнерів.

Свої продукти для етичних хакерів відкрили Uklon, Crypviser і ще одна компанія, яка вирішила зберегти анонімність.

10 та 11 жовтня учасники зібралися в КВЦ "Парковий" на конференцію з кібербезпеки. Захід включав два потоки лекцій, кілька круглих столів, панельні дискусії та виставку на 1000 кв. м.

"Основний тренд кібербезпеки — поворот з боку технологій в сторону додатків. Гарна ідея Hacken — об’єднати безпеку і блокчейн, тому що, за великим рахунком, блокчейн — це технологія довіри, що захищає інформацію", — каже ко-фаундер і Business Development Lead OSA Decentralized Алекс Ісаєв.

На сцені HackIT було представлено школу кібербезпеки Cyber School. Навчання безкоштовне, але треба пройти тестування. Заявки приймають на сайті з 16 до 25 жовтня. 

Форум відвідали міністр інфраструктури України Володимир Омелян, заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін, проектний менеджер офісу Національної інвестиційної ради Костянтин Чижик, а також член Сенату Франції Олів’є Кадік.

"Я тільки-но повернувся з Лондона, де питання номер один — втручання урядів в IT-рішення приватних компаній. У вас (учасників конференції, — прим. ред.) знаходиться ключ до вирішення цих проблем.

Ми в Міністерстві інфраструктури створили галузевий центр кіберзахисту, працюємо спільно з урядами європейських країн і США. [...]

Ми знаходимося в пошуку розумних людей і рішень, щоб зробити це разом. Все у ваших руках. З боку держави є підтримка і бажання бути вашим партнером в цьому складному завданні", — заявив Омелян.

На конференції виступило 46 спікерів, серед яких — співзасновник месенджера Signal Моксі Марлінспайк, директор Trend Micro Zero Day Initiative Брайан Горенц, консультант з прикладної криптографії і розробник Bitcoin Core Пітер Тодд та інші.

"Ми пишаємося, що зібрали в Україні таких сильних експертів з кібербезпеки і талановитих білих хакерів з усього світу. Наша мета — зробити Україну центром кібербезпеки в Східній Європі, де будуть регулярно зустрічатися топові експерти галузі. Можна впевнено сказати, що HackIT 4.0 — успішний крок в цьому напрямку", — резюмував ко-фаундер і CEO Hacken Дмитро Будорін. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!