Інформацію про рахунки та кредитні історії українців продавали через Telegram — Кіберполіція

Четвер, 18 жовтня 2018, 10:48
 

Співробітники Київського управління Департаменту кіберполіції та Національної поліції викрили трьох киян, які продавали інформацію з обмеженим доступом і персональні дані громадян через інтернет.

Про це повідомляє ain.ua з посиланням на прес-службу кіберполіції.

Серед послуг, які надавали зловмисники: перевірка особистості з інформаційних баз українських банків, надання інформації про рух коштів по рахунках і вся кредитна історія.

Цю інформацію зловмисники отримували з баз даних одного з кредитних союзів і бази Державної фіскальної служби. Доступ до них забезпечували співробітники кредитної спілки та ДФС, які входили до складу злочинної групи.

Реклама:

Замовлення брали через закритий Telegram-канал. Оплата послуг клієнтом відбувалася через довірену особу. Надалі гроші потрапляли на підконтрольні учасникам групи банківські рахунки.

Поліцейські зафіксували кілька випадків продажу злочинцями інформації, яка містила паспортні дані, номери мобільних телефонів, банківські рахунки громадян, відомості про родичів, близьких осіб та майно.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 КК України. Надалі буде вирішено питання про оголошення підозри учасникам злочинної групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: