"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту Brent впала нижче 80 доларів

Середа, 17 жовтня 2018, 19:07

Нафта еталонних марок прискорила падіння на даних американського міністерства енергетики про істотне збільшення запасів в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Грудневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:41 подешевшали на 1,91 долара - до 79,5 долара за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на листопад на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на 2,12 долара - до 69,8 долара за барель.

Реклама:

Як стало відомо в середу зі звіту Міненерго США, товарні запаси нафти в Штатах минулого тижня підскочили на 6,49 млн барелів.

Раніше Американський інститут нафти (American Petroleum Institute, API) повідомив про зниження запасів на 2,13 млн барелів, а опитані S&P Global Platts експерти прогнозували підвищення на 1,88 млн барелів.

Запаси бензину в США, за даними Міненерго, знизилися на 2,02 млн барелів, дистилятів - на 830 тис. барелів. Аналітики очікували зниження першого показника на 1,52 млн барелів, другого - на 1,5 млн барелів.

Запаси на терміналі в Кушинга, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, підскочили на 1,78 млн барелів.

Тим часом обсяг видобутку в країні знизився на 300 тис. барелів на добу через призупинення роботи платформ у Мексиканській затоці в очікуванні урагану "Майкл".

Експорт продуктів нафтопереробки минулого тижня підскочив до рекордного значення з квітня, поставки за кордон бензину зафіксували третє за величиною значення в історії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!