"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експорт томатів скоротився до рекордно низького рівня

Середа, 17 жовтня 2018, 17:07
 

З початку поточного року Україна знизила експорт тепличних томатів до мінімальних показників за всю історію незалежності країни.

Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації з посиланням на дані митної служби.

Зокрема, за січень-вересень 2018 року Україна експортувала лише 10,7 тис. тонн томатів, а це майже на 30% менше, ніж за такий же період попереднього року. У грошовому еквіваленті поставки вказаної продукції скоротилися на 20% і склали близько 8 млн. доларів.

Для порівняння, за дев’ять місяців 2017 року Україні вдалося експортували 15 тис. тонн томатів на суму більш ніж 10 млн. доларів.

Реклама:

В той же час імпорт томатів до України з початку року збільшився доволі суттєво - у 1,7 рази як в натуральному вираженні, так і в грошовому показнику.

Зокрема, за січень-вересень 2018 року Україна закупила на зовнішньому ринку майже 48 тис. тонн томатів на суму 30,8 млн. доларів, що стало рекордним результатом за всю історію незалежності.

Як повідомлялося, за дев'ять місяців 2018 року Україна експортувала товарів харчової та аграрної промисловості на суму 11,4 мільярда доларів.

Раніше аналітики назвали Топ-10 товарів, які експортує Україна. Перше місце у списку посіла соняшникова олія, якої протягом 9 місяців 2018 року було експортовано майже на 3 млрд доларів.

Зазначимо, вперше за останні три сезони Україна збільшила експорт кавунів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: