США ввели санкції проти компаній і банків Ірану

Середа, 17 жовтня 2018, 12:43
 

Міністерство фінансів США ввело санкції стосовно великої мережі компаній, що надають фінансову підтримку іранському напіввійськовому ополченню "Басидж" в складі силової структури "Корпус вартових ісламської революції".

Про це повідомили в прес-службі Мінфіну США, пише DW.com.

До переліку увійшли мінімум 20 корпорацій і фінансових інститутів, включаючи приватний іранський банк Mellat і велику інвестиційну компанію Mehr Eghtesad.

При цьому Вашингтон стверджує, що зазначена мережа являє собою приклад того, як КВІР і збройні сили Ірану розширили своє "економічне втручання" і наповнили, здавалося б, законні бізнес-структури "з метою фінансування тероризму".

Реклама:

При цьому Мінфін США нагадав, що народне ополчення "Басидж" використовує і тренує дітей-солдатів для участі "в конфліктах, що розпалюють КВІР в регіоні".

США 10 травня вже розширювали обмежувальні заходи проти Ірану. Тоді до списку санкцій увійшли шість фізичних осіб і три фірми, пов'язані з КВІР.

Президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив про вихід Вашингтона з міжнародної угоди з атомної програми Тегерана.

Трамп обґрунтував своє рішення тим, що Іран, за його словами, продовжує спроби розробити ядерну зброю. Він також звинуватив Ісламську Республіку в підтримці тероризму.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: