США відтермінували санкції проти компаній Дерипаски

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 19:55

Офіс контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) вкотре переніс запровадження повного пакету санкцій проти великих російських компаній EN+ Group PLC та "Русал", які пов'язують з російським мільярдером Олегом Дерипаскою.

Про це пише "Укрінформ" із посиланням повідомлення Мінфіну США.

"Сьогодні OFAC продовжив термін дії низки генеральних ліцензій, пов'язаних з EN+ Group PLC, компанією RUSAL PLC, а також видав ще три генеральні ліцензії", - сказано в повідомленні.

Зокрема, американський уряд випустив генеральну ліцензію №13Е (дозвіл на здійснення деяких операцій, необхідних для звільнення чи передачі боргу, власного капіталу чи інших вкладень у певних осіб, які були заблоковані); ліцензію №14В (Дозвіл на деякі види діяльності, необхідні для технічної підтримки або завершення операцій чи існуючих контрактів з компанією RUSAL PLC); а також ліцензію №16B (Дозвіл на деякі види діяльності, необхідні для обслуговування або завершення операцій чи існуючих контрактів з EN+ Group PLC або JSC EuroSibEnergo).

Реклама:

Крім того, в документах фігурують компанії GAZ Group, Irkutskenergo, GAZ Auto Plant та інші. Терміни дії їх ліцензій, які мали закінчитися 12 жовтня, продовжуються до 23 жовтня та 12 грудня.

"Русал" є єдиним виробником алюмінію в Росії. Ця компанія, як і сам бізнесмен, в квітні була включена до списку санкцій США.

Ранше стало відомо, що в США заморозили активи відомого російського олігарха Дерипаски.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!