"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Теплі кредити: в Україні діє 163 програми

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 15:05

В Україні діє 163 місцеві програми з додаткового відшкодування коштів або відсоткових ставок за урядовою програмою "теплі кредити" із загальною сумою фінансування у розмірі близько 150 мільйонів гривень.

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності.

"На сьогодні у співпраці з Держенергоефективності розроблено та запроваджено 163 місцеві програми здешевлення "теплих кредитів" із загальною сумою фінансування у розмірі близько 150 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

 
Натисність для збільшення

У відомстві поінформували про нещодавнє зростання бюджетів таких програм.

Реклама:

"У зв’язку з високим попитом на "теплі кредити" бюджет Житомирської обласної програми збільшено на 1 млн грн до 5 млн гривень. Через активність населення у питанні енергоефективності, а також щодо встановлення приватних СЕС, вже виплачено фактично всю суму компенсацій. Наразі розглядається можливість виділення додаткового фінансування", - зазначили у Держенергоефективності.

Крім того, на 2,8 млн грн збільшено фінансування міської програми у м. Херсоні, за якою відшкодовується 30% суми "теплого кредиту". Загальний бюджет програми на 2018 рік становить 3,1 млн грн, з яких 2,4 млн грн компенсовано.

Також 1,8 млн грн додатково виділено на місцеву програму у м. Бердянськ. Затребуваність у програмі була настільки висока, що вже всю загальну суму коштів – 2,5 млн грн – відшкодовано з міського бюджету.

Нагадаємо, у серпні банки призупинили видачу "теплих кредитів" в зв'язку з вичерпанням коштів, передбачених цією державною програмою на 2018 рік.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: