Аваков хоче штрафувати водіїв на 20 мільярдів щорічно

Четвер, 11 жовтня 2018, 14:13
 

Міністерство внутрішніх справ пропонує 50% коштів від штрафів за порушення правил дорожнього руху, що були зафіксовані автоматично, направляти МВС та Нацполіції для розбудови системи відеофіксації на дорогах.

Відповідний законопроект змін до Бюджетного кодексу на засідання уряду 10 вересня вніс міністр МВС Арсен Аваков, повідомляють "Наші гроші".

У документі зазначається, що нині 100% штрафів за порушення правил дорожнього руху спрямовуються до загального фонду державного бюджету.

Законопроект пропонує направляти до спецфонду 50% надходжень від правопорушень, що були зафіксовані автоматично, а інші 50% спрямовувати на розвиток мережі відеофіксації (з них 60% – на діяльність Нацполіції та МВС, а решту – "Укравтодору" та регіональним бюджетам у вигляді субвенції).

Реклама:

Усі кошти мають бути використанні на закупівлю техніки та побудову інфраструктури для відеофіксації правопорушень.

За підрахунками МВС, автоматична відео фіксація порушень дозволить щорічно отримувати від штрафів 15-20 мільярдів гривень, а розширення мережі відеофіксації дозволить збільшити цю суму.

При узгодженні позицій проти виступив Мінфін, аргументуючи тим, що відсутність коштів у загальному фонді бюджету може негативно позначитися на фінансуванні соціальних програм.

Крім того, повідомляється, що для Мінінфраструктури, як головного розпорядника коштів, в цьому році на підвищення безпеки дорожнього руху передбачені 2,6 мільярда гривень (тільки на відеофіксацію 997 мільйонів гривень).

Але, зазначається, це зауваження МВС не було враховано.

В експертному висновку також вказано, що днями екс-радник Авакова – народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко вніс в Верховну Раду законопроект, що майже ідентичний документу, розробленому МВС.

Як повідомлялося, з 8 жовтня патрульна поліція почала використовувати радари вимірювання швидкості TruCam.

Читайте також: "Зупинити "махновщину" на дорогах, або Коли запрацює фото- та відеофіксація"

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: