НБУ розширив можливості системи BankID

Середа, 10 жовтня 2018, 14:15
 

Національний банк розширив можливості використання дистанційної ідентифікації фізосіб через єдину національну систему електронної дистанційної ідентифікації фізичних осіб BankID НБУ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

Нова редакція надасть можливість використовувати систему BankID НБУ як один з інструментів ідентифікації фізичних осіб для надання банківських послуг, наприклад, відкриття рахунку.

Зокрема, постанова визначає умови та порядок підключення до системи BankID НБУ, порядок користування цією системою; процедуру проходження дистанційної ідентифікації фізичних осіб; порядок передачі ідентифікаційних даних в системі; вимоги до захисту інформації в системі.

Реклама:

"Громадяни вже найближчим часом, окрім адміністративних, зможуть отримувати дистанційно банківські та інші послуги. Для цього потрібно буде лише, щоб банк користувача підключився до системи BankID НБУ. Банки ж зможуть відкривати рахунки фізичним особам дистанційно. Інші учасники системи - юридичні особи та небанківські установи - матимуть можливість розпочати надання своїх послуг дистанційно за допомогою ідентифікації через систему BankID НБУ", - пояснив переваги системи директор Департаменту інформатизації Національного банку Володимир Нагорнюк.

Наразі до системи підключені "Ощадбанк" та "Радабанк", низка банків знаходиться на різних стадіях підготовки, тестування та підключення до системи.

За даними банків, станом на 01.01.2018, понад 13 млн фізичних осіб-клієнтів банків використовують дистанційне обслуговування своїх рахунків, це більш, ніж втричі більше в порівнянні з кінцем 2016 року.

Постанова набирає чинності з 5 листопада 2018 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!