Кабмін дав 100 мільйонів на подолання наслідків вибухів біля Ічні

Середа, 10 жовтня 2018, 12:19

Кабінет міністрів виділив 100 мільйонів гривень на подолання наслідків пожежі на території військового складу Міноборони в Ічнянському районі Чернігівської області.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Ми приймаємо рішення виділити 100 мільйонів гривень. Міністерству фінансів – швидко скоординуватися з областю (керівництвом Чернігівської ОДА), аби швидко вирішити всі бюрократичні питання", - сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він пообіцяв, що допоможуть усім постраждалим.

Реклама:

"Ми наведемо порядок, все відновимо і нікого не залишимо сам на сам з проблемою. Так ми працювали в Балаклеї, так працювали в Калинівці. Те ж зробимо для мешканців Ічні і прилеглих населених пунктів. Буду тримати ситуацію на контролі", - запевнив Гройсман.

За його даними, люди зможуть повернутися у свої домівки "найближчим часом".

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталася пожежа на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних Сил України. Пожежа охопила близько 682,6 га арсеналу.

За фактами вибухів на території 6 арсеналу військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби.

СБУ заявила, що відпрацьовує версію про можливу диверсію на військових складах під Ічнею Чернігівської області.

Станом на 19:00 9 жовтня із зони можливого ураження від вибухів арсеналу поблизу Ічні вже евакуювали більше 12,5 тисяч осіб.

Міністр оборони Степан Полторак припустив, що хтось заклав боєприпаси для підриву сховищ на 6-му арсеналі зброї поблизу Ічні.

Зазначимо, починаючи з 2014 року, Міністерство оборони України не встигає реалізовувати бюджетні програми підтримки арсеналів.

Читайте також: Знову вибухи на військових складах. Тепер Ічня

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!